שגב קיטשן גארדן - אוכל ביתי המוגש בכלים ובמקום יפה

לשגב קיטשן גארדן, מסעדתו של השף שגב משה, הגענו באמצע השבוע לדאבל דייט עם זוג חברים שהתברגנו וחזרו מהעיר הגדולה אל המקורות.
העיצוב במסעדה מזמין וההרגשה היא כי יושבים בחממת צמחים נעימה.

התפריט כתוב על גבי תחתיות (פלייסמנטים) שיש על השולחן לכל סועד, כאשר תפריט השתיה ותפריט הספיישלים מוגש בנפרד.
עלעלנו בתפריט והזמנו שני קוקטיילי אננס, דיאט קולה וקנקן מי ברז למרכז השולחן. המלצר הסביר כי אין אפשרות לקבל קנקן אלא כוסות מים והסב את תשומת ליבנו לראשונות. ניתן לקבל את מבחר המנות הראשונות של המקום למרכז השולחן הכולל פוקצ'ה, מרק היום ועוד מיני סלטים ב34 ש"ח לסועד. חבריי שהיו רעבים, חשקו בלב העיניין והטילו וטו על הרעיון.
טווח מחירי המנות העיקריות הינו בין 59-139 ש"ח, וכולל מבחר מנות צמחוניות, פיצות, פסטות, דגים וים ועוף ובקר. כשלצד האחרונות ניתן לבחור תוספת חמה של תפוח אדמה אפוי, בטטה, קרם תפוחי אדמה, אורז, סלט ירוק או שעועית ירוקה בשמן שומשום.

היות ורציתי מנה חלבונית שעשירה בחומצת השומן אומגה 3, האפשרויות שעמדו לרשותי בארוחה זו היו דגים. כאמור בתזונה המערבית אנו צורכים יותר מידי חומצות שומן מסוג אומגה 6 שמעודדות תהליכים דלקתיים ופחות מידי חמצות שומן מסוג אומגה 3 שמסייעות לבריאות הלב והעורקים ולבריאות המח, אלו נמצאות בדגי ים צפוני (וכיום אף בחלק מדגי הבריכה שתזונתם מועשרת באומגה 3), זרעי צ'יה, זרעי המפ, מרווה מרושתת ועוד.

התלבטותי היתה בין סטייק סלמון מטוגן בציפוי פריך עם סלט עלים תאילנדי ואיולי ג'ינג'ר (99) למוסר על הגריל על מצע פולנטה, אספרגוס ופטריות צלויות (119) לבין המלצת המלצר שהיתה פילה מוסר עם ארטישוק צלוי וניוקי ברוטב חמאה ופטריות (119).

 מבין אפשרויות המוסר - הפולנטה והניוקי ברוטב חמאה עתירי קלוריות ושומן. בפולנטה יש חלב, חמאה וגבינות שמנות והניוקי שוחה בחמאה, כך שבחרתי בשילוב שנשמע מנצח לאוזניי; מוסר עם פולנטה, פטריות ואספרגוס. לגבי התוספות היות והסלט הירוק הכיל עלי חסה, גרעיני דלעת ורוטב עשיר, הבנתי כי עושר בסיבים תזונתיים ומעט קלוריות לא יהיה כאן, ובחרתי בירק החם, שהינו משביע יותר ביחס לירק חי ובמקרה זה כנראה גם פחות שמן.

הקוקטייל שיצאו תחילה היה משובח. כאמור, קוקטייל מכיל בין 200-500 קק"ל, כשהכמות המדוייקת תלויה בגודל הכוס ובהרכב הקוקטייל. היות והקוקטייל הוגש בכוס בעלת נפח קטן ולא הכילה שמנת, אייריש קרים או חלב קוקוס – ניתן להניח כי מדובר בקוקטייל זול בקלוריות ביחס לאחיו. זכרו כי אלכוהול שווה הרבה קלוריות ועלול לעלות במשקל, הכל עניין של המינון בו הוא נצרך והמאזן האנרגטי בו נמצאים.

למרות שלא הזמנו מנות ראשונות, פונקנו במנה ראשונה של כרוביות אפויה בתנור עם יוגורט כבשים וכן הוצא בטעות סלט נבטים קולורבי, צנון וקשיו המוגש ברוטב קרמל צ'ילי. המלצרית שבררה מה לעשות עם הסלט, שבה אלינו עם בשורה כי נהנה מההפקר. ההפקר היה מצוין וחוסל במהירות, הכרובית, לעומת זאת, היתה סבירה.

המנות הוצאו מהר עם צורת הגשה יפה ואטרקטיבית לעין, כיאה לסטנדרטים של השף משה שגב.

12717607_554...
מנתו של בן זוגי שהוגשה מאוד יפה וכללה 3 לחמניות באן עם עוף מתקתק, כוסברה ובצל סגול עם איולי טבסקו בתוכן (89), התקבלה בתגובות מעורבות. 

בן זוגה של חברתי הזמין לברק שלם צלוי בגריל שהוגש ביחד עם אורז לבן וסלט פאיה בוטנים ולימון (119), וחברתי הזמינה חזה עוף עם ירקות שוק ברוטב איולי צמחי תבלין (89). 
תוספת קרם התפוחי אדמה, שהוזמנה כתוספת של חבריי, היתה כבדה, שמנה וטעימה לכל הדיעות.

לקינוח חלקנו קרם ברולה (29), מלבי וניל שהוגש עם גרנולה, אגוזים, קינמון ורוטב תותים (29) וקבלנו על חשבון הברון גלידת וניל עם מקלת מרנג ורוטב תותים (29).

כדי לספק את יצר הסקרנות – טעמתי מהכל, כדי להיות קשובה גם לצרכי הגוף שכבר שבע מהארוחה הסתפקתי בכפית מכל מנה וכמובן שתענוג זה הגיע בליווי מים חמים עם נענע כיאה לצד העיראקי שבי. קרם הברולה היתה המנה המוצלחת מבין הקינוחים שחלקנו, לכל הדיעות.

לסיכומו של עניין ההרגשה הכללית הינה של "אין תוכו כברו" – האריזה יפה, הכלים נאים, האוכל סביר. סקרנותנו וקיבתנו באו על סיפוקם.

שורה תחתונה: אוכל ביתי המוגש בכלים ובמקום יפה. 

במבחן יפית התזונאית: מגוון עשיר של מנות, בהחלט ניתן להרכיב כאן ארוחות מאוזנות ובריאות. כדי לעשות זאת כמו שצריך אני ממליצה להכנס לאתר האינטרנט, לקרוא את תפריט המסעדה ולבחור מנות מושכלות מראש (ולא על קיבה ריקה).

שגב קיטשן גארדן, הרקון 2, הוד השרון