הטבות לעובדי הייטק

הבועה אומנם התפוצצה מזמן, אבל עובדי ההייטק עדיין נהנים מסוג של חממה בכל הנוגע להטבות. דרך למשוך מועמדים נחשקים בזירה התחרותית של היום, במיוחד בחברות גדולות וחזקות אך גם בסטארטאפים קטנים בתחילת דרכם היא להציע מערך הטבות מפתה ואטרקטיבי.

למעשה, אחרי הסכום העתידי בתלוש השכר ותנאים סוציאליים, המועמדים רוצים לדעת מה עוד הם מקבלים – הרצאות העשרה במקום העבודה, ביטוח בריאות פרטי, תכניות לילדים במהלך חופשות מערכת החינוך וכן – סבסוד ארוחות.

 

הפינוקים של עובדי הייטק
מקומות עבודה שלא תפרו לעצמכם תכנית הטבות מגוונת תוך שימת דגש על מה באמת העובדים רוצים (וכמובן בכפוף לתקציב החברה), יגלו במהרה שעובדים עורקים למתחרים רק כי שם הם נהנים מאכילה מסובסדת במסעדות בשעת צהריים או מאטרקציות לילדים בתדירות גבוהה יותר.
מסקר שערכה חברת Cibus Sodexo בקרב 530 עובדים שכירים במשק הישראלי, במדגם ארצי ומייצג של שכירים בגילאי 65-22, עולה ש-85% מהעובדים היום מקבלים הטבות שונות ממקום העבודה, כ 70% מהן בתחום האוכל, כ-51% העשרה באמצעות הרצאות וכנסים מקצועיים. כמו כן, כ-37% מקבלים ביטוח רפואי פרטי.

הטבות לעובדי הייטק

 

סבסוד ארוחות – הטבה מנצחת

אין ספק שהיום נושא סבסוד הארוחות נעשה כמעט מובן מאליו בחברות הייטק ובאופן טבעי, כששגרת העבודה לחוצה, קשה לעובד לחשוב בלי לאכול היטב ולא ניתן לצפות ממנו גם שידאג לתפריט עשיר ולבשל בטרם עת ולביא עמו למשרד.
האופציה הנגישה ביותר היא סבסוד ארוחות באמצעות כרטיס כמו סיבוס המאפשר לעובד ליהנות מהיצע מסחרר של מקומות לאכול בהם בעת הפסקת צהריים. החברה עצמה קובעת את התקציב גלובלי או פר ארוחה ואת התנאים, כמו, למימוש רק באמצע שבוע והעובד מקבל כרטיס ואפשרות לממש גם באמצעות אפליקציה ויוצא לדרך.
באזורי תעשייה מסעדות רבות מקבלות כרטיסי סבסוד ולכן, העובדים יכולים לשבת היכן שמתחשק להם ולגוון את השגרה הקולינרית שלהם בתדירות גבוהה, איטלקי, אסיאתי, בשרי, צמחוני, ים תיכוני ורוב המקומות גם מאפשרים כחלק מההסכם, לממש זכאות דרך משלוח עד המשרד (במקרה והעובדים במהלך ישיבה חשובה) וגם לבצע טייק אווי (אם מתחשק לכם לרדת ולאסוף את המזון במקום לחכות שהשליח יגיע). התוצאה היא ששביעות הרצון עולה והעובדים צועדים על קיבתם וכשזו מלאה – הפרודקטיביות בעבודה אף היא עולה.

הטבות לעובדי הייטק הפכו לרכיב חשוב במיתוג הארגון ביחס לעובדיו ובתהליכי שימור והנעה לפעולה. כרטיס סיבוס הוא כרטיס נחשק שכל עובד שמח לקבל, כדי לארגן עבורו את הארוחה החשובה ביום ולפנות זמן ואנרגיות לתהליכי עבודה.

כאשר מגבשים תכנית הטבות חשוב לבצע סקר שוק ולבדוק מה באמת נהוג לתת היום בשוק לעובדים, כמה באמת עושים זאת בפועל (ולא רק מכריזים שזה חלק ממדיניות החברה) ומה מרגישים העובדים כלפי ההטבות הניתנות מבחינת כמות, איכות ושביעות רצון.

אם גם אתם חברה, ארגון או מעסיק אשר מעוניינים לסבסד ארוחות לעובדים ואתם רוצים לשמוע על כל מה שלסיבוס יש להציע, צרו קשר איתנו עוד היום - אנחנו זמינים בטלפון 09-9610600, שלוחה 1.

להתאמת תקציב עבורכם והצטרפות