אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שניצבים כיום בפני מעסיקים, הוא שימור עובדים. מדובר באתגר שמרחף באופן קבוע מעל ראשה של החברה, שצריכה באופן שוטף לחשוב כיצד היא מונעת עזיבה של עובדים לטובת מתחרים. תהליכי גיוס יכולים להימשך זמן רב, וגם לגזול משאבים יקרים, ובסופו של דבר אין תחליף לעובדים ותיקים ומנוסים, או מומחים בתחומם.
החשיבות של שמירה על העובדים במקום העבודה עולה כל הזמן, לנוכח התחרות הגוברת בשוק. העובדים, שמודעים לתחרות, כבר לא מנהלים את הקריירה שלהם כפי שהיה נהוג בעבר, ולעיתים נדירות נשארים שנים רבות באותו מקום עבודה. הם מחפשים תנאים טובים יותר ותפקידים מאתגרים ומתאימים יותר, ומנסים לכבוש יעדים נוספים.
תחלופה גבוהה של עובדים לא רק עולה כסף, היא אינה יעילה עבור מקום העבודה ועלולה ליצור תחושה של בלבול וחוסר יציבות, בקרב העובדים שנשארים. אז איך מבצעים שימור עובדים נכון? אפשר לתגמל אותם בשכר יותר גבוה ותנאים מפתים, להעניק שלל הטבות ולייצר סביבת עבודה נעימה עם אפשרויות לקידום במעלה הסולם.
על מנת שתגיעו למצב של שמירה על העובדים במקום העבודה, עליכם ראשית להבין איך נראית יציבות תעסוקתית בעידן הנוכחי.
כאמור, בניגוד לעבר, אז היו נשארים מרבית העובדים באותו מקום עבודה זמן רב, ומחליפים עבודות רק פעם או פעמיים לאורך החיים, כיום זה ממש לא המצב. התמריצים רבים ומגוונים, והעובדים מודעים להזדמנויות שמחכות להם בחוץ. הם לא פוחדים משינויים, ונדרשים הרבה יותר מאמצים בצד החברה לייצר יציבות תעסוקתית על ידי שימור עובדים.
כמובן ששכר, ותנאים כספיים נלווים, עדיין מהווים שיקול משמעותי בהחלטות העובדים לגבי עתידם, אבל ברשימת השיקולים נמצאים כאלה שבעשורים הקודמים לא נכללו בדיון. גורמים כמו יחסים עם העובדים והמנהלים, אתגר וקידום מקצועי, תחושה של הגשמה עצמית ותדמיתה של החברה חשובים מאוד לעובדים, ואם לא ירגישו שהם זוכים להם, הם לא יהססו לקום וללכת.
כלומר, השינוי המשמעותי ביותר שחל במהלך השנים, הוא שהרצון ביציבות תעסוקתית עבר מהעובדים למעסיקים. חברות אשר מאמינות שיוכלו להסתדר עם תחלופה גבוהה, חייבות לקחת בחשבון כי שימור עובדים ירוד עלול לפגוע גם בתהליכי הגיוס. מועמדים למשרות מבררים וחוקרים, בתקווה להגיע למקום בו שמירה על העובדים במקום העבודה היא ערך עליון.
שימור עובדים מתחיל קודם כל בחקר עצמי של החברה, שבמרכזו מדידת קצב התחלופה של עובדים. מומלץ לאסוף נתונים, נרחבים ככל שניתן, על אלה שעוזבים אתכם, ולנהל מעקב סטטיסטי ומעמיק שמתוכו תוכלו לשאוב מסקנות ודרכי פעולה. נסו להבין האם יש שינויים בקצב תחלופת העובדים ואם כן, על פי מה? המדידה צריכה להיעשות בנפרד לכל מחלקה בחברה, עם חתכים שונים של גיל, ותק, ניסיון, השכלה וכו'.
אז איך עושים את זה? פונים לחברה אמינה, מנוסה ומובילה בפריסה ארצית של סבסוד ארוחות צהריים כמו סיבוס, ומגבשים יחד עם נציג שלנו את כל התנאים הדרושים להצלחה. השליטה תהיה בידיים שלכם: תוכלו להקצות סכום ממוצע לכל עובד, על פי תקציב החברה ומדיניותה, וכן את תנאי המימוש של הארוחות. לדוגמא, מימוש ארוחות בכל ימות השבוע כולל סופי שבוע, בשעות הצהריים או גם בוקר וערב.
העובדים רק יצטרכו לבחור מתוך מבחר של מעל 5,000 מסעדות בפריסה ארצית, והם ייהנו מארוחת צהריים מכל מקום: מהמשרד, ביום של פגישות או עבודת שטח, ואם תאפשרו להם - מהבית. תהיה להם אפשרות להזמין, לאכול במסעדה או לעשות Take Away, והכל באפליקציה של סיבוס (או של וולט). מעוניינים לשמוע על היתרונות וההטבות שסיבוס יכולה להעניק לעובדים שלכם? צרו קשר איתנו עוד היום - אנחנו זמינים בטלפון 09-9610600, שלוחה 1.
סיכום
כפי שאתם מבינים, עולם העבודה הופך ליותר קשה ומורכב עם כל שנה שעוברת. אתם מוכרחים להשקיע מחשבה ולבצע צעדים של שימור עובדים, כדי לתת לעצמכם, לחברה ולעובדים שלכם את הסיכוי הכי טוב לשגשג ולהצליח. שמירה על העובדים במקום העבודה אינה פשוטה, אבל היא תחסוך לכם הרבה כאבי ראש ועדיפה בהרבה על האלטרנטיבה.